secretaris@hs-utrecht.nl

hs-utrecht
handbalschool

  Kruisboog 32, 3994 AE Houten

Ervaringen HS Utrecht

Iedere training bij HSU begint met een gezamenlijke opening, Jeroen legt dan de aandachtspunten van de dag uit. We beginnen altijd met conditie, hierin werd ik gedwongen om het uiterste uit mezelf te halen. Ook moest ik veel voetenwerk doen wat we daarna gebruikten in de baloefeningen. Na het sprinten (want sprinten dat zat er zeker bij) begonnen we aan de baltraining. Ik begon op latere leeftijd met handballen en kon nauwelijks gooien en vangen. In hoog tempo werd ik bijgespijkerd. Ik had iedere week het gevoel dat ik enorm was gegroeid tijdens de training. De trucjes en handigheidjes die ik leerde kon ik ook gebruiken tijdens mijn wedstrijd, haakje slaan, overhaal, achterslag vanaf de hoek en ga zo maar door. Het was hard werken bij Jeroen, er werd van mij verwacht dat ik er altijd was en de volle 100% gaf, maar dat is ook geen moeite als je ziet wat je ervoor terug krijgt. Ik blijf het partijtje het leukste vinden, de standaard teams jongens tegen de meisjes. Dit was altijd een enorme strijd. Er zaten altijd leuke extraatjes en omschakelingen bij. Als je een break maakte kreeg je een extra aanval. En soms had ik het geluk dat ik de bal zomaar meekreeg. Ook in de verdediging werden we enorm gecoacht, ik leerde nieuwe verdedigingssystemen. We speelde vaak offensieve dekking, ik denk dat dat ook gelijk mijn favoriete systeem was, dan waren er veel mogelijkheden om ballen te onderscheppen en breaks te lopen. Naarmate het beter ging werd ik ook gedwongen om meer lef te tonen. Ik moest de gaten opzoeken en durven gaan. Na een tijdje besloot Jeroen mij toe te voegen aan het TVS en werd ik opgenomen bij RTC Breda. Daarna heb ik besloten om jeugddivisie te gaan spelen. Ik heb erg veel geleerd van Jeroen en hij heeft mij enorm geholpen bij het maken van al deze stappen.
Vicky Klein Gebbink


Mijn naam is Valerie Smits. Ik handbal bij Voc Amsterdam en heb 3 jaar bij handbalsschool Utrecht gezeten. 3 jaar lang bijna elke zaterdag 2 uur trainen. Het was leuk, leerzaam en gezellig. Toen ik voor het eerst daar kwam kon ik nog maar net een break lopen en eigenlijk alleen maar basisspel spelen. Ik heb bij de handbalsschool zo veel dingen geleerd zoals een overhaal, haakje slaan, in een elastiek werken en nog zo veel meer. Afgelopen seizoen hebben we veel met laddertjes gewerkt, wissels geoefend en ook veel 1 op 1. In dit seizoen werkte we met blokken van acht weken. Bijvoorbeeld acht weken op cirkelspel, daarna acht weken op wissels en zo verder. Wat ik leuk vond om te zien was dat onze groep ook echt beter werd naarmate we verder in de acht weken kwamen. Het laatste seizoen heb ik met veel vrienden gehandbald en dat was heel gezellig en maakte het nog leuker. Handbalschool Utrecht is goed voor mensen die hoger op willen komen, die motivatie hebben, die nieuwe contacten willen leggen en die bovenal lekker willen handballen.
Valerie Smits

Mijn ervaringen met HSU zijn erg goed. Ik vond het altijd leuk om op zaterdagochtend 2 uur lang te trainen. Het eerste half uur was conditie training en daarna kregen we baltraining van Jeroen de Groot. Ik heb super veel geleerd van Jeroen. De trainingen waren altijd lekker intensief. Je leerde er dingen zoals wissels, aanzetten, snelle tegenaanval. Ik ben vooral erg vooruit gegaan op de middenopbouw. Door de HSU heb ik de kans gekregen om bij een RTC te trainen en om naar de scoutingsdagen te gaan. Al met al heb ik erg genoten van de jaren bij de handbalschool!
Jamelia Nana